TI Green Beeld Header Small 3

Onderhoud cv-ketel kan flink duurder worden voor je huis

Binnenkort gaat er een nieuwe wet in die van invloed is op VvE's (Verenigingen van Eigenaren) in Nederland. Vanaf april 2023 moeten alle CV-ketels in gebouwen met meerdere woningen verplicht onderhouden worden om de uitstoot van koolmonoxide te verminderen en de veiligheid van bewoners te waarborgen.

Bij Ti-Green hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en veiligheid. Daarom juichen wij deze nieuwe wet toe. Het is belangrijk om bewust te zijn van de risico's van koolmonoxide en om maatregelen te nemen om deze te verminderen. Koolmonoxide is een kleurloos en geurloos gas dat vrijkomt bij de verbranding van gas, hout, olie of andere brandstoffen. Het kan leiden tot misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en zelfs de dood als het niet op tijd wordt opgemerkt.

Het is daarom belangrijk dat VvE's ervoor zorgen dat hun CV-ketels regelmatig worden onderhouden en gecontroleerd op mogelijke lekkages van koolmonoxide. Door tijdig onderhoud uit te voeren, kunnen problemen met de CV-ketel op tijd worden opgemerkt en verholpen.

De CV inductie unit van Ti Green is een revolutionaire technologie die kan helpen om huizen en gebouwen op een duurzame manier van het gas af te halen. De toepassing is zonder CO2-uitstoot en maakt geen gebruik van koudemiddelen. Hiermee draagt de CV inductie unit van Ti Green direct bij aan de klimaatdoelstelling van het kabinet, namelijk 60% CO2 reductie in 2030 ten opzichte van 1990 en de opwarming van de aarde te verminderen.

Met de nieuwe wet die in april 2023 ingaat, hopen wij dat VvE's meer bewust worden van het belang van de alternatieven naast gas en de warmtepomp. Als Ti-Green zijn wij er klaar voor om samen te werken met VvE's om hun gebouwen veiliger en duurzamer te maken.